Konyhaművészet

Az igazi ínyencek azt tudnak, hogy mi a Šibeniki fazék fedője alatt bújik el és mi a Šibeniki rostélytól illat.A fazékban finom ételeket főzünk: a szkampót vagy kagylót buzara módra, a brodetet, a zöldségböl készült főzeléket, a húsból vagy tengeri halból készült rizottót , á fekete rizottót tintahallal, a hüvelyesekből készült főzeléket, a kívaló hallevest és húslevest és a nélkülözhetetlen mángoldot – az általános mellékfogás is.

skampi

A rostélyt csináljuk a grillen, a nyárson és a peka alatt is; sütünk halat, szkampót, disznóhúst, bárányhúst, borjúhúst, baromfit, zöldséget... Csináljuk azokat a finom ételeket, amelyiket az ősünk csináltak 8000 éve óta, az archeológiai felfedezésekhez képest. A Šibeniki konyha hagyományos édességei a „rožata" – a tojásból, tejből és karamellból készült sütemény, a „fritule" – az élesztő tésztából, mazsolából és likőrből készült szilvanagyságú gömbök, amelyeket a tűzforró olajban sütünk; és a „kroštule" – a fritulénak hasonló sütemény, csak a hosszú szalag alakú.

Az óvárosban sok „konoba" (dalmáciai kocsma) és étterem, amelyikben a konyhaművészeti gyönyörűség felejthetetlen (a konoba Pelegrini, az étterem Gradska vijećnica, stb.).

Üdvözöljük!

www.sibenik-tourism.hr/hr/gastronomija

Szabad szobák ellenőrzése


captcha

Kapcsolat

Aurora Apartmani

 

Cím: Braće Polić 27
22000 Šibenik

Telefon: +385 98 266 617

Email: aurora.apartments.sibenik@gmail.com