Gastronomija

Pravi gurmani znaju što se krije ispod poklopaca šibenskih teća i što miriše sa žara. U tećama se kuhaju fina jela: buzare od rakova ili školjaka, brudeti, variva od povrća, rižoti od mesa ili plodova mora crni rižot od sipe, varive od grahorica, izvrsne riblje i mesne juhe te nezaobilazna blitva kao univerzalan prilog gotovo svim jelima.

skampi

 

Na žaru se na gradelama, ražnju ili pod pekom, peku ribe, rakovi, školjke, svinjetina, janjetina, teletina, meso peradi, povrće... pripremaju se ukusna jela ista kakva su, pokazala su to arheološka istraživanja, pripremali naši preci prije više od 8000 godina. Kao tradicionalni deserti u šibenskoj kužini se pojavljuju „rožata“ – kolač od jaja, mlijeka i karamele; „fritule“ – rade se od dizanog tijesta s dodatkom grožđica i likera, oblikuju se u kuglice veličine šljive i prže u vrelom ulju; i „kroštule“, koje se spravljaju na isti način kao i fritule, ali imaju oblik dugih traka, koje se potom prže u ulju.

Stara gradska jezgra puna je konoba i restorana i u koji god da se zaustavite gastronomski užitak će biti nezaboravan (konoba Pelegrini, restoran Gradska vijećnica....)

Više na: www.sibenik-tourism.hr/hr/gastronomija

Provjera zauzetosti


captcha

Kontakt

Aurora Apartmani

Adresa: Braće Polić 27
22000 Šibenik

Telefon: +385 98 266 617

Email: aurora.apartments.sibenik@gmail.com